Este în firea omului să viseze și să realizeze în viață ceea ce îi este pe plac. Întors acasă și descoperindu-mă în totală concordanță și echilibru cu spațiul pitoresc pe care urma să înființez plantația de viță de vie mi-am pecetluit soarta cu un strugure și m-am re-îndragostit de acel loc. Am ticluit un plan de acțiune cu fratele meu. Simțeam că suntem bucățica lipsă a tabloului în ansablu al acestei țări și ne-am ambiționat să dăm farmec locului de unde ni se trag originile și să dezvoltăm o afacere bine chibzuită.

Alexandru Luchianov
Merlot
2012, 7300 bottles

Cuvee Rouge
2012, 2605 bottles

Contacte

Alexandru Luchianov
+373 79 426 821
ampelos@ampelos.md

Crocmaz
MD4218, Ștefan Vodă raion
Republic of Moldova

Fiind fermi convinși că plaiul natal oferă toate cele necesare pentru practicarea ocupației iubite începand cu 2003  Familia Luchianov și-a canalizat tot efortul  în cultivarea strugurilor în satul Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, într-o microzonă unică după proprietăţile sale climaterice şi indicatorii fizico-chimici. Influența Mării Negre, Liman-ului și Nistrului are un mare impact asupra Terroir-ului, solul este perfect pentru cultivarea strugurilor de viță de vie, deoarece este bine drenat, cald la suprafață dar rece și umed în stratul inferior (datorită argilei ).

Cu 30 de hectare de viță de vie cu soiuri ca: Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,  Saperavi, Merlot, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Planc, Sauvignon Blanc … Et Cetera este o poveste despre visul a doi frați vinificatori- Alexandru și Igor Luchianov, visul  de  a crea vinuri nobile în patria lor, diferit de ceea ce a fost specific pentru Republica Moldova , abrogînd vechile canoane  și steriotipuri ale industriei vinului.

O lungă perioadă de timp frații au călătorit  în străinătate, încercînd să-și găsească vocația, dar melancolia și dorința de a reveni acasă întotdeauna ia rechemat . Renunțînd la viața sa aventuroasă s-au întors acolo de unde își trag etimologicul.

Lipsit de experiență dar motivat îndeajuns, Alexandru, avand ca specialitate de bază matematica a încercat a survola domeniul agriculturi și a studia mai aprofundat vinificația, devenind un fanatic entuziast în materie de vinuri, calatorind în țările producătoare de vinuri de pe tot globul pămîntesc, făcînd degustări cu intenția de a găsi formula ideală care dă gustul perfect  vinurilor.

În 2006, după 13 ani de călătorie, fratele lui Igor i sa alăturat în această aventură de viață, astfel s-a dat startul ireversibilului mecanism- după prima recoltă, atunci când primul lot de vin  a fost produs și acesta a fost decorat, într-un concurs de vinuri, cu o medalie de aur, cei doi frați au decis că este cazul să investească în construcția unei fabrici de vin și în dezvoltarea brand-ului Et Cetera, laitmotivul fiind să consolideze tradițiile prin excelență. În 2009, fabrica de vinuri a fost inaugurată, aceasta fiind dotată cu tehnici de vinificație moderne și metode vechi încercate de-a lungul anilor: maturarea vinurilor pe drojdii în butoaie.

Faimoasă printre iubitorii de vin datoărită vinurilor sale excepționale cu arome și buchete inconfundabile, Et Cetera își merită pe deplin locul în clasamentul de top, mai ales ca aceasta este unica vinărie de familie din Republica Moldova.


Acest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2019. Toate drepturile rezervate. Website by Amigo Logo