"minis terrios" sunt micile terenuri cu caracter puternic, ce se transmite și oamenilor care le lucrează, care fac acest vin și care-l degustă cu plăcere. Pe lângă bobiţele de poamă alese, am pus o doză bună de dragoste, suflet, entuziasm şi inspiraţie în munca noastră, dar şi numeroase vise şi planuri de a face lumea cu o bobiţă mai bună.

Prisacaru Dan
Merlot
2013, 1372 bottles

Am obţinut un vin răsfățător, rotund, catifelat, cu o evoluție impunătoare și un final lung. Acompaniază de minune o cină cu accent mediteranean. Însoțește demn clipele prețioase savurate alături de prieteni și apropiați.

Cabernet-Sauvignon
2013, 4116 bottles

Am obţinut un vin intens, cu un gust proaspăt, bântuit de arome neîmblânzite de rodii şi prune uscate. Acompaniază de minune brânzeturile elegante și mesele abundente în carne. Însoţeşte perfect o discuţie de suflet ce inspiră şi îmbărbătează.

Rose
2014, 615 bottles

Un vin sprinten si temperamental, cu gust proaspat, care abunda in miresme dulci de cirese, capusuni si pepene verde tinar feliat. Insoteste perfect aperitivele si fructele de mare. Potoleste formidabil fierbinteala zilelor de vara.

Contacte

Prisacaru Dan
+373 79 58 41 63
prisacaru.dan@gmail.com

18 Calea Basarabiei str.,
Chisinau, MD2023
Republic of Moldova

Crama Minis Terrios este o microviănrie de famile, ce și-a început activitatea în anul 2013, în Chișinău, Republica Moldova. A fost un proiect gândit spontan, care s-a transformat dintr-o simpla schiță desenată pe un șervețel, într-o vinărie funcțională, in mai puțin de 3 luni de munca neântreruptă și entuziasm nesecat.

Vinificatorul, și unul din fondatorii Minis Terrios, Dan Prisăcaru, pe atunci abia întors de la studii in ale vinului în Dijon- inima Burgundiei, a îmbinat toată stăruința, pasiunea si cunoștințele sale, creind primul vin al cramei- Merlot Minis Terrios, 2013. Acest vin a intrigat mulți cunoscători din domeniu, și a fost primit cu brațele larg deschise de către consumatorii locali.

Materia primă pentru producerea vinurilor Minis Terrios este selectată cu strictețe, iar creșterea strugurilor este monitorizată pe tot parcursul anului. Strugurii sunt recoltati in lădițe mici pentru a nu zdrobi bobițele, apoi transportați cu mașina frigorifică fie la frigider, fie direct la vinarie.

Deși la moment crama continuă să procure materie prima pentru producerea vinului, succesul înregistrat în primii ani de activitate și convingerea ca un vin bun se cunoaște după calitatea strugurilor, i-au încurajat pe fondatori să planteze propria podgorie, ce va intra în rod în anul 2017.


Acest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2019. Toate drepturile rezervate. Website by Amigo Logo