23 iunie 2010

Curge vin moldovenesc in Polonia
Stirea zilei

29 de intreprinderi din Republica Moldova au rezervat capitala Poloniei pentru o saptamana si fac o demonstratie a vinurilor moldovenesti, cu degustatie si voie buna.

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii, care spera sa atraga investitori in Republica Moldova si sa mareasca piata de desfacere pentru vinurile noastre in tarile europene.

Majoritatea dintre companiile participante la expozitie sunt pentru prima data la astfel de evenimente, dar spera sa-si faca loc pe piata poloneza.

“Potentialul maxim nu este atins, volumul productiei exportate urmand sa fie dublat in cel mai scurt timp. Ar mai fi cazul sa invatam de la prietenii nostri polonezi cum sa parcurgem mai repede calea spre UE”, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, prezent la evenimentul din Polonia.

Astazi si maine vinurile moldovenesti vor fi expuse pe strada principala a Varsoviei, cu degustare si vanzare. In cadrul saptamanii vinului moldovenesc in Polonia vor evolua si interpreti autohtoni.

Potrivit datelor oficiale, in Polonia s-a vandut cel mai mult vin moldovenesc in primele 5 luni ale lui 2010, fata de alte tari membre UE, volumul exportului atingand cifra de 3 milioane de dolari.Acest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2019. Toate drepturile rezervate. Website by Amigo Logo