16 februarie 2011

Vlad Filat: Vinul micilor producători este viitorul Republicii Moldova
Unimedia

"În cadrul expoziţiei, am observat un anumit progres, o abordare nouă şi eficientă din partea micilor producători. Acesta este viitorul Republicii Moldova - vinul din regiune, produs de întreprinderile mici". Declaraţia aparţine premierului Vlad Filat şi a fost lansată astăzi, 16 februarie 2011, după vizita întreprinsă la expoziţia internaţională specializată în industria vinicolă „Expovin Moldova 2011”.

 

Premierul consideră că Republica Chineză reprezintă o piaţă strategică pentru vinurile moldoveneşti. „După vizita efectuată în China, în septembrie 2010, livrările de vinuri în această ţară au crescut. Piaţa chineză este una importantă şi strategică pentru noi şi sper să o cucerim nu doar prin cantitate, ci şi prin calitate”, a spus Filat. 

Prim-ministrul a menţionat că un progres important este că producătorii de vinuri au încetat să mai plângă şi au început să comunice mai mult cu autorităţile pentru a găsi soluţii la problemele lor. În acest context, Filat a amintit despre cele 75 milioane de euro oferite de Banca Europeană de Investiţii  în vederea dezvoltării sectorului vitivinicol.  

Vlad Filat a menţionat de asemenea că Parlamentul European se află în faza finală de adoptare a deciziei privind la dublarea cotei de export a vinurilor moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene. 

Premierul a ţinut să asigure că la moment nu există probleme cu exportul de vinuri în Federaţia Rusă. "Anul trecut, vinul exportat în Rusia a fost în creştere. Cu siguranţă, şi în acest an vom avea creştere", a spus Filat. "Nu vreau să văd însă producţia de vinuri prin prisma unei singure pieţe de desfacere", a mai adăugat prim-ministrul.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela DermengiAcest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2019. Toate drepturile rezervate. Website by Amigo Logo