5 octombrie 2019 Chișinău, Moldova

Ziua Națională a Vinului 2019

Ziua Națională a Vinului este o sărbătoare națională recunoscută prin legea Republicii Moldova, care este celebrată în primul weekend plin al lunii Octombrie. Anul 2019  a marcat ”majoratul” acestei sărbători ce a ajuns la cea de a 18-a ediție, devenind, fără modestie, unul din cele mai mari evenimente dedicate culturii vinului în Europa de Est.

Timp de 2 zile, pe 5 și 6 octombrie 2019, un număr record de 68 de crame dintre care 25 mici producători, membri ai Asociației și-au expus vinurile la aprecierea a peste 70 mii de vizitatori dintre care mare majoritatea au fost turiști străini, iar pentru a acomoda tot acest public și a crea experiențe inedite organizatorii – Oficiul Național al Viei și Vinului au îmbogățit conceptul cu diverse activități și au lărgit aria desfășurării evenimentului ce a cuprins practic întreaga suprafață a centrului capitalei Chișinău.

Pentru micile crame acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a promova vinurile sale, de a crea relații de lungă durată cu consumatorii și de a se afirma pe piață. Mai mult, acest eveniment reprezintă o punte de lansare a noilor crame, iar ediția din 2019 s-a remarcat prin expunerea în premieră a tocmai 7 mici producători de vin.

Evenimentul în imagini