Anatol Iurco

s. Răscăieţii Noi
MD-4231, r-nul Ștefan Vodă
Republica Moldova

Riesling
2018 , 1 sticle , 12.5% vol alcool

Un vin de o culoare galben-pai, cu nuanțe verzui. Un buchet proaspăt și o aromă de fructe galbene și citrice. Un gust ușor acid, echilibrat, urmat de un postgust lung și răcoritor.

Cabernet Sauvignon rosé
2018 , 1 sticle , 13% vol alcool

Un vin rosé din soiul Cabernet Sauvignon, ce posedă o culoare plăcută roz, de culoarea somonului. Aroma puternică de căpșune și fructe de vară se completează perfect cu gustul delicat, plăcut, urmat de un postgust lung și armonios.

Denumire Website Adresa

„Dorim să producem vin de valoare și suntem siguri, că vinurile mari trebuie să le căutăm doar în crame mici. Vinul este o cultură, pe care dorim să o valorificăm în fiecare an. E probabil unica băutură cu „memorie”: gustul său reţine o mulţime de detalii, cum ar fi zona din care provine vinul, clima și, în primul rând, grija care i-a fost purtată. Iată de ce urmărim să nu ne scape niciun detaliu, pentru a produce un vin cu adevărat savuros.” Anatol Iurco

Vinăria a fost înființată în 2006 și este prima vinărie din Moldova în formatul unui mic producător. Vinurile au caracter propriu, produse în doar 10 ha de viță de vie, producătorul este implicat personal de la curățatul viței de vie până la producerea, maturarea, îmbutelierea și realizarea produsului.

Teritoriul pe care sunt situate viile Mezalimpe au aparţinut cândva comerciantului - baronul Dombrov. Vinul pe care îl producea era cunoscut în împrejurimi pentru calităţile sale gustative deosebite. Amplasarea viilor este și ea una deosebită. Pe deoparte se află sistemul de lacuri, care se întinde până la Marea Neagră. Pe de altă parte, în apropiere se află o pădure, iar mai jos, printr-o câmpie pitorească curge Nistrul.

Mezalimpe se ocupă cu creșterea viţei de vie și producerea vinului începând cu anul 2003, iar denumirea întreprinderii provine de la abrevierea mai multor soiuri de viţă de vie. Începând cu anul 2004 în viile Mezalimpe se cultivă soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot — cele mai potrivite pentru solul și microclima din regiune.

Via cu suprafaţa de 10 hectare a fost plantată în 2004. Peste doi ani, în 2006 a fost construită prima fabrică de vinuri cu o capacitate de prelucrare a 100 tone de struguri. Fabrica e amplasată în apropierea plantaţiei. Echipamentul este nou și foarte performant. În același an a fost produs primul vin din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot. Vinul este produs în cantităţi mici și se păstrează în prezent în colecţii.

Vinurile Mezalimpe trec prin procese minuţioase până la îmbuteliere. Din start, se urmărește cantitatea de struguri la hectar. Fiecare strugure e verificat până ajunge a fi prelucrat. Vinul se maturizează în butoaie de stejar, urmând cu stricteţe tehnologia.

 

© 2010–2021. Toate drepturile rezervate. Website by amigo.studio