Mihail Sava

str-la Mateevici 1-3, s. Costești
MD-6813, r-nul Ialoveni
Republica Moldova
Unde cumpăr?
Bianca
2018 , 1 sticle , 13.3% vol alcool

Produs din struguri selecți din soiul Bianca, culeși manual de pe plantațiile viticole întinse în regiunea Codru. Este special prin buchetul diferit şi complex. Vinul are un caracter proaspăt şi elegant, de aceea se potriveşte foarte bine ca aperitiv, însă poate fi asociat şi cu preparate pe bază de carne slabă de peşte sau pui.

Unde cumpăr?
Sauvignon Blanc
2018 , 1 sticle , 12.3% vol alcool

Acesta este un vin alb sec, produs exclusiv din soiul de struguri Sauvignon. Unul dintre soiurile de struguri cultivate de crama Mihai Sava, selectați manual de pe plantațiile viticole proprii, întinse în regiunea Codru. Condițiile climatice specifice, dar și cele ale solului, împletite cu experiența cramei, fac posibilă apariția vinului Sauvignon. Acesta dezvoltă o nuanță galben verzuie specifică, care pare să dezvăluie un sortiment standard, însă aromele sale vin să contrazică prima impresie şi fascinează printr-un fabulos buchet floral.

Unde cumpăr?
Traminer
2018 , 1 sticle , 12.2% vol alcool

Unul dintre soiurile de struguri cultivate de crama Mihai Sava în partea de centru a Republicii Moldova de pe plantațiile viticole proprii, este Traminer. În prima decadă a lunii septembrie, strugurii Traminer sunt gata să fie recoltaţi la maturitate deplină, pentru a compune acest sortiment elegant, cu gust savuros şi postgust plăcut, uşor amărui, care conferă o personalitate aparte expresiei. Vinul este maturat timp de patru luni în recipiente de inox, la o temperatură controlată, pentru a se limpezi natural. Acesta dezvoltă o nuanță galben pai, cu nuanțe verzui, care dezvăluie un gust floral fructat, frumos echilibrat.

Unde cumpăr?
Merlot Rosé
2018 , 1 sticle , 12.4% vol alcool

Produs din struguri Merlot, selectați manual de pe plantațiile viticole proprii, întinse în regiunea Codru. Este suficientă o singură degustare pentru a vă îndrăgosti pe loc de buchetul aromatic superb şi de caracterul deosebit al acestui vin. Posedă o culoare roz deschisă, aromă complexă de pomușoare de pădure cu nuanțe fine de barbaris. Gust delicat rond, ce redă o savoare deosebită și prospețime maximă. Vinul poate fi asociat cu paste şi fructe de mare sau cu o selecţie de cașcavaluri fine.

Unde cumpăr?
Cabernet Rosé
2018 , 1 sticle , 12.7% vol alcool

Obținut din soiul Cabernet prin tehnologia specifica vinurilor de tip rosé, strugurii recoltați manual din podgoriile viticole proprii, amplasate pe sol argilos întinse în regiunea Codru. Acest Cabernet Sauvignon promite să capteze de la prima degustare. Aromele variate ale ale soiului se păstrează bine, conturând un vin delicat, potrivit pentru vară. Savuraţi-l rece, ca aperitiv, sau alături de brânzeturi cremoase, paella sau somon la grătar.

Unde cumpăr?
Cabernet Sauvignon
2018 , 1 sticle , 12.3% vol alcool

Acesta este un vin roșu sec, obținut din struguri Cabernet Sauvignon culeși manual dintr-o vie situată pe sol argilos întinsă în regiunea Codru. Este unul dintre cele mai apreciate soiuri de vin din întreaga lume. Acesta dezvoltă fructe mici în dimensiuni, cu o peliculă groasă ce îl protejează de diferite boli, fiind astfel ideal pentru a ajunge la o maturitate mai târzie decât alte soiuri. Crama Mihai Sava invită toți iubitorii de vin roșu să savureze acest vin expresiv, care este caracterizat de o prospeţime deosebită, un buchet bine echilibrat şi un postgust aromat şi persistent.

Unde cumpăr?
Denumire Website Adresa
Wine.md www.wine.md Vezi pe hartă

47.02058777563289, 28.82934722268386, Wine.md, 20

Vincuvin www.vincuvin.shop Vezi pe hartă

47.01437346708114, 28.85333776473999, Vincuvin, 17

„Când munca, grijile te-apasă, Și obosit te-ntorci acasă Și-a zilei vrei s-arunci povară Hai, bea un pic de vin spre seară. / Îți dă curaj, te-nveselește, Te relaxează, te topește. Ești mai puternic ca un leu, Emani lumină ca un zeu. Uiți de probleme, datorii, Culorile devin mai vii... / Căci vinu-n sine-ntruchipează, Spectrul solar și energie, Te bucură, te fascinează, Lumea-l servește de-o vecie. / Și doar atunci când treci măsura, Și-i prea spre libertate gura, Pierzi rațiunea și obrazul, Ajungi un om de tot necazul…” Mihai Sava

Totul a început în anii 2003-2004, când am plantat un hectar de struguri Cabernet și livram strugurii la o fabrică de vinuri. După o perioadă, fabrica a falimentat, iar aceasta ne-a făcut să nu mai căutăm o altă fabrică, ci să producem propriul vin. Aveam experiență, aveam strugurii calitativi și entuziasmul pentru a produce singuri un vin calitativ și deosebit.

Soiurile de struguri din care se produc vinurile Mihai Sava se cultivă pe podgoriile Pojoganei, care sunt situate în apropierea lacului Costești, care are o suprafață de circa 240 ha. Acest lucru permite ca strugurii să-și creeze o balanță perfectă între zaharuri și aciditate, care ulterior ne dă posibilitatea de a produce vinuri de o calitate excelentă. Procesarea strugurilor are loc la cramă. Crama este mică, de tip familial, dar avem toate cele necesare pentru a produce un vin de toată dragostea și pentru a primi cu brațele deschise vizitatori.

Începând cu anul 2015 am aplicat la un grant, iar din acel moment s-a pus accent și mai mult pe calitate. Acum producem și îmbuteliem vinuri albe seci din soiurile: Sauvignon, Bianca, Traminer și Muscat Ottonel, vinuri rosé din soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon și vinuri roșii seci din soiul Cabernet Sauvignon.

Paralel cu producerea de vinuri prestăm și servicii de turism. La cramă se pregătesc și se servesc bucate tradiționale cu degustări de vinuri. Vă așteptăm în vizită pentru a urmări îndeaproape tot procesul de producere a vinului și a savura din experiența autentică, rurală.


© 2010–2021. Toate drepturile rezervate. Website by amigo.studio