Suvac Sergiu

s. Ulmu
MD-6829, r-nul Ialoveni
Republica Moldova
Unde cumpăr?
Spumant Charmat Muscat sec/demisec
2018 , 1 sticle , 12% vol alcool

Vinul spumant demisec/sec alb Muscat Poiana completează gama de vinuri cu note de sărbătoare în tonuri de miere de albini, muscat și flori de tei. Vinificat în cele mai bune tradiții, poate servi drept companionul potrivit pentru o masă cu produse de mare, o gustare de pasăre, pește, cașcavaluri sau legume.

Unde cumpăr?
Spumant Charmat Fetească Albă Brut
2018 , 1 sticle , 12.5% vol alcool

Spumant elegant, produs din cei mai buni struguri de Fetească Albă, după metoda Charmat, cu a doua fermentare timp de 45 zile în cisterne din inox. Note de citrice, culoare galben-verzuie, fructe verzi, aciditate și echilibru vioi. Excelent ca aperitiv, asociere pentru preparate de fructe de mare și cașcavaluri selecte.

Unde cumpăr?
Gold

Ediția 2019 IWCB

Sauvignon Blanc
2016 , 1 sticle , 12.5% vol alcool

Strugurii au fost sortați și culeși cu grijă. Mustul a fermentat liniștit sub supravegherea atentă a vinificatorului. Vinul tânăr a fost menținut “sur lies” adică a avut contact cu drojdiile bune după fermentație. Ca rezultat vinul are o culoare gălbuie-aurie, arome caracteristice de coacăză și flori de tei. Gustativ, vinul ne oferă o textură echilibrată și post-arome de fructe tropicale.

Unde cumpăr?
Gold

Ediția 2019 IWCB

Feteasca Regală
2017 , 1 sticle , 12.5% vol alcool

Strugurii au fost sortați și culeși cu grijă. Mustul ravac a fost separat când a obținut culoarea și structura optimă. Fermentare timp de 14 zile sub supravegherea atentă a vinificatorului. Vinul tânăr a fost menținut “sur lies” adică a avut contact cu drojdiile bune după fermentație. Are o culoare fină, arome intense de flori de salcâm și soc. Gustativ, vinul oferă o rotunjime echilibrată de o aciditate proaspătă, postgust puțin dulceag.

Unde cumpăr?
Cabernet Sauvignon rosé
2017 , 1 sticle , 13% vol alcool

Strugurii au fost sortați și culeși cu grijă. Mustul ravac a fost separat până a obținut culoarea și structura optimă. Macerarea scurtă și în regim controlat de temperatură. Fermentarea, timp de 10 zile sub supravegherea atentă a vinificatorului. Vinul tânăr a fost maturat timp de 4 luni pe drojdii după fermentare. Are culoarea roz, arome intense de pomușoare roşii de pădure și fragi. Gustativ, vinul oferă un echilibru de o aciditate proaspătă, vioaie.

Unde cumpăr?
Gold

Ediția 2015 Berliner Wine Trophy

Gold

Ediția 2015 IWCB

Merlot Ulmu
2012 , 1 sticle , 13.2% vol alcool

Strugurii au fost sortați și culeși cu grijă. Macerarea-fermentarea timp de 12 zile sub supravegherea atentă a vinificatorului. Vinul tânăr a fost maturat timp de 6 luni în contact cu lemnul de stejar francez. Are o culoare roșie intensă, arome de vișine și parfum fin de stejar. Gustativ, vinul ne oferă o textură complexă, un bun echilibru cu arome de dulceață de vișine, vanilie și ciocolată.

Unde cumpăr?
Silver

Ediția 2015 Concours International de Lyon

Cabernet Sauvignon Ulmu
2012 , 1 sticle , 13% vol alcool

Strugurii au fost sortați și culeși cu grijă. Macerarea-fermentarea timp de 12 zile sub supravegherea atentă a vinificatorului. Vinul tânăr a fost maturat timp de 6 luni în contact cu lemnul de stejar francez. Are o culoare roșie intensă, arome de cireșe negre și parfum fin de stejar. Gustativ, vinul ne oferă o textură complexă, un bun echilibru cu arome de dulceață de cireșe negre, vanilie și caramelă.

Unde cumpăr?
Denumire Website Adresa
Poiana Wineshop & Tasting www.facebook.com Vezi pe hartă

47.02603972907795, 28.83076502303454, Poiana Wineshop & Tasting, 20

Drink Stock www.drinkstock.md

, , Drink Stock,

Boiar Wine Market www.facebook.com

, , Boiar Wine Market,

Wine.md www.wine.md Vezi pe hartă

47.02058777563289, 28.82934722268386, Wine.md, 20

Invino Enoteca www.invino.md Vezi pe hartă

47.0261558464107, 28.831540793180466, Invino Enoteca, 20

„Vinăria Poiana este locul unde rafinamentul și gratitudinea vinului conduc spre creație și perfecțiune." Suvac Sergiu

Situată între coline roditoare și păduri răcoroase, Moldova e ca o gură de rai.

De sute de ani, locuitorii meleagurilor noastre, îmblânzesc vița-de-vie – un simbol al continuității și eternității. Dacă vinurile noastre au devenit un purtător al faimei țării în alte colțuri ale lumii, atunci comuna Ulmu este, pe drept unul dintre locurile de origine ale acestora.

Mentionată prima dată în 1502, comuna cu numele Ulmu include câteva sate de răzeși din Ialoveni, așezate la poalele unor codri seculari, în apropierea unor izvoare liniștite. De-a lungul secolelor ulmenii au iubit întotdeauna pămîntul cu suflet și l-au apărat cu dîrzenie de dușmani. Frumusețea acestor locuri e vestită. Aici, în podgoriile vinăriei Poiana a fost filmat și unul dintre cele mai vestite filme produse în Republica Moldova, cu participarea actorilor moldoveni – „O șatră urcă la cer”, regizat de regizorul moldovean Emil Loteanu.

Imaginile imortalizate în zonă au devenit și o carte de vizită pentru băștinași. De asemenea, în regiune sînt 3 mănăstiri frumoase, ce atrag turiștii. Apele rîului Botna își au izvorul tot de pe aceste meleaguri pitorești. Sat cu tradiții și datini, istoria confirmă că vița-de-vie era pentru oameni un mod de a-și perpetua cultura, obiceiurile și dragostea față de natură, origini. Podgoriile de viță-de-vie de la Ulmu au trecut prin războaie, deportări, crize și secete, însă au rezistat asemenea unui ulm vânjos, de la care și denumirea pitorească a localității Ulmu.

Aici în localitatea Ulmu este amplasată Vinăria Poiana, care se află în mijlocul unei poiene minunate. Vinul produs pe podgoria Vinăriei Poiana este îngrijit cu multă pasiune de către muncitori. Secretul vinului e în struguri. Vinul se produce din strugurii colectați manual de pe podgoriile roditoare în miez de toamnă, copți sub razele soarelui. Vinul obține un gust nobil. Vinăria de pe aceste pământuri – Poiana, este înconjurată de cei mai frumoși codri seculari.

De ce vinăria Poiana are drept simbol cerbul sprințar?

Identitatea vine de la următoarea legendă:

Într-una din zilele toamnei aurii, pe podgorie a venit un cerb frumos. Mâncând din strugurii dulci, copți sub razele soarelui, coarnele sale bogate s-au încâlcit în vița-de-vie. Geamătul său a atras culegătorii, care l-au ajutat să se elibereze și l-au îndulcit cu încă un strugure. Cerbul a fugit înspre pădure, dar la marginea acesteia s-a oprit și s-a întors spre oameni privindu-i cu recunoștință.

Băștinașii au hotărât să numească podgoria de la Ulmu – Poiana Codrilor, avînd drept simbol cerbul sprințar.

vinariapoiana.md

© 2010–2020. Toate drepturile rezervate. Website by amigo.studio